kebab w cieście
11 maja, 2024Spis Treści
Strona: kebab w cieście
kategoria tematyczna: kebab w cieście
Jak zrobić kebab w cieście?
Kebab w cieście to pyszna i oryginalna potrawa, która zyskuje coraz większą popularność w restauracjach na całym świecie. Jeśli chcesz spróbować tego smakołyku w domowym zaciszu, to warto zapoznać się z naszym przepisem.
Składniki:
– cienkie placki tortilli
– mięso kebab (np. z kurczaka lub wołowiny)
– sałata
– pomidor
– cebula
– sos kebab
– przyprawy do mięsa kebab (np. papryka, kumin, kurkuma)
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałki mięsa kebab i smaż je aż będą chrupiące.
2. Dodaj przyprawy do mięsa kebab i wymieszaj wszystko razem.
3. Na osobnej patelni podsmaż cienkie placki tortilli.
4. Na środku każdego placka ułóż sałatę, plastry pomidora i cebuli.
5. Na warzywa połóż kawałki mięsa kebab.
6. Skrop wszystko sosem kebab.
7. Zawiń placki w ciasne rulony, aby nie rozpadły się podczas jedzenia.
Jak podać kebab w cieście?
Kebab w cieście najlepiej podawać na gorąco, aby składniki były soczyste i aromatyczne. Możesz również podać go z dodatkowym sosem kebab lub czosnkowym. Doskonale sprawdzi się jako danie na lunch do pracy, kolację z przyjaciółmi czy na imprezę domową.
Podsumowanie
Kebab w cieście to kreatywna alternatywa dla tradycyjnego kebaba w bułce. Dzięki prostemu przepisowi i łatwej dostępności składników, możesz samodzielnie przygotować tę pyszną potrawę w domu. Spróbuj naszego przepisu i zachwyć się smakiem kebaba w cieście!
Zobacz polecaną stronę kebab w cieście
Podoba Ci się wpis daj ocenę i napisz komentarz o kebab w cieście